Kontakt

Besøksadresse
Møkstertunet - Bygg 4
Skogstøstraen 37, 4029 Stavanger
Postadresse
Dusavikveien 216,
4028 Stavanger
27.06.2018
Marit Vasshus

Medieoppslag med Tore Berge ved KoRus om familieferie og alkoholbruk

KoRus - leder Tore Berge er sitert på nettsiden til VG familieklubben.no fredag 22.juni om ferie, foreldre, barn og alkohol
Medieoppslag:
"Syv av ti drikker foran barna i Syden".

Hvorfor er det smart å tenke over eget alkoholbruk i ferien sammen med barna?
Mange foreldre øker alkoholbruken på ferie i sydligere strøk, grunnene kan være flere; de vil «slappe av», har lettere tilgang, lav pris og foreldre har færre forpliktelser og vil unne seg litt ekstra. Og det kan være flere årsaker.

Bør ikke være beruset foran barna 
Tore Berge, leder for kompetansesenter rus region vest Stavanger, mener det er viktig at foreldre snakker med sine barn om alkohol og at de ikke er beruset foran barna. 
– Hva tenker du om tallene som viser at sju av ti drikker foran barna på sydenferie mens fire av ti drikker foran barna i påsken?
– Noe av forklaringen kan være at sommerferien er en lenger tidsperiode enn påskeferien, og at det derfor er lettere å svare ja på spørsmålet om drikking i sommerferien. En annen forklaring kan være at påskeferien for mange er en mer aktivitetsbasert ferie enn sommerferien. «På sommeren slapper vi av, i påsken går vi på ski». Kanskje forventningene foreldre har om å gjøre noe sammen med barna styrer hvordan foreldrene svarer? sier Berge.

Les hele artikkelen:
https://familieklubben.no/familieliv/syv-av-ti-drikker-foran-barna-i-syden/448
 
tore berge