Kontakt

Besøksadresse
Møkstertunet - Bygg 4
Skogstøstraen 37, 4029 Stavanger
Postadresse
Dusavikveien 216,
4028 Stavanger
20.12.2011
Marit Vasshus

Alkoholbruk i Stavanger sentrum i helgene

Hvordan ser Stavanger sentrum ut om kvelden i "lysløypa" i helgene? Dette viste dokumentaren fra NRK Rogland som ble sendt på riksnettet på NRK senlørdag. Sentrale politikere i Stavanger bystyre er enige om at dette ikke er flatterende og ingen god reklame for Stavangers turistnæring.
Illustrasjonsfoto: Ungdommene på bildet har ingen ting med alkoholbruk og denne reportasjen å gjøre.
Foto fra Alkoholkultur 2008, Kulturskolen Stavanger. Foto: Marit Vasshus

Sentrale politikere i Stavanger bystyre, skjenkenæring og fagfolk fikk se filmen på forhånd, og hadde synspunkter på hva de så. Ifølge NRK Rogaland uttrykte noen bekymring:

– Dette er ikke noe positivt bilde av Stavanger. Vi ønsker jo at utelivet vårt skal være av høy kvalitet. Vi vil være en ettertraktet reiselivsdestinasjon, så disse bildene fra lysløypa er ikke positive for oss, sier ordfører Sagen Helgø.

- Det er ikke sikkert at det blir færre fulle folk, og flere unge ute selv om man stenger tidlig. Det er helt klart at vi har en utfordring på nattetid i Stavanger. Vi må nok forsterke samarbeidet vi har allerede med politi, natteravner, ambulanse med flere. I tillegg bør vi nok ha en del holdningskampanjer fremover, sier ordfører Christine Sagen Helgø.

Ifølge NRK Rogaland uttrykte bystyrepolitiker Per A. Torbørnsen følgende:

– Jeg tror ikke denne fremstillingen er annerledes enn den er for de andre storbyene i Norge. Dette er generelt sett dårlig norgesreklame, mener Per A. Torbjørnsen.

Representanten fra Kompetansenter rus- region vest Stavanger ved Rogaland A-senter mente at promillenivået i sentrum av Stavanger bør ned i helgene. Samarbeid melllom skjenkenæring, politi og skjenkekontroll, sammen med opplæringstiltak av næringen i samarbeid med de nevnte og Kompetansesenter rus Stavanger,  er nyttig fremhever Svendsen.

– Jeg syns det å ha lavest promille i Norge kan bli et flaggskip for Stavanger. Vi kan være litt i fronten når det kommer til det, sier Ingunn Svendsen.

Les mer på NRK Rogaland:
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/rogaland/1.7918941

 
kulturskolen ungdomsfest 16 okt08 - 2 051